Neprihlásený Registrovať / Prihlásiť >>
HOME OBCHOD BLOG TRÉNING STRAVOVANIE SUPLEMENTÁCIA FÓRUM BODYZONE FUN KOŠÍK


DARČEKY

/ Home / Stravovanie

Prichádza čas steakov!

S prichádzajúcim letom treba pomaličky poumývať gril a pripraviť ho na akciu - svaly treba nakŕmiť poriadnou dávkou mäsa!




@copyrighted mk_936
Autorsky chránený obsah. Spravodajská licencia vyhradená.


muscleking
9:15 13.6.2017
Nám je vegetariánov naozaj ľúto. Prísť o také potešenia ako je kvalitný šťavnatý steak nabitý bielkovinami? To nie! Ak patríte tiež medzi mäsožravcov, čítajte ďalej.

Mäso si vyberte podľa chuti

Pre steak si určite vyberte kvalitné mäso. Mäso s nižším podielom tuku nie je také chutné, ako mäso kde je tuk. Tuk dokáže dodať tu správnu chuť a arómu. Medzi obľúbené mäsa patria:

Filet Steak - jemná časť hovädzieho mäsa, minimum tuku avšak menej výrazná chuť. Cenovo je trochu drahší.

Rump Steak - mäso zo stehenného svalu bez tuku. Na povrchu je trochu suchší a vo vnútri je šťavnatý.

Rib Eye - veľmi chutné a krehké mäso s trochou tuku z krčnej časti. V strede sa nachádza tukové oko, ktoré mu dodáva šťavnatosť a vôňu. Mnohými považovaný za najlepší steak.

Príprava steaku

Príprava steaku sa líši a každý preferuje iné ochutenie, koreniny alebo omáčky. Neodporúčame však soliť steak tesne pred tepelnou úpravou. Mäso by mohlo stratiť šťavu ktorú v sebe skrýva.

Princípom prípravy je prudké zapečenie povrchu steaku na začiatku, čo má za následok uzavretie štiav vnútri mäsa a následné pomalé dopečenie na želaný stupeň prípravy. Po dopečení, je dobre nechať steak 5-10 min. odstáť prikrytý napríklad fóliou. Mäso bude chutnejšie a šťava viac rozložená v mäse.



Možne spôsoby prípravy:

Krvavý - vnútorná teplota 50 stupňov, 2 minúty z každej strany

Mierne ružový - vnútorná teplota 60 stupňov, 2,5 minúty z každej strany

Ružový - vnútorná teplota 65 stupňov, 3 minúty z každej strany

Stredne prepečený - vnútorná teplota 70 stupňov, 4 minúty z každej strany

Prepečený - vnútorná teplota 77 stupňov, 4,5 minúty z každej strany

Veľmi prepečený - vnútorná teplota 82 stupňov, 5 minút z každej strany





Komentáre (najnovšie hore)
Zatiaľ nebol pridaný žiadný komentár!

Aby si mohol pridavať príspevky musiš byť zaregistrovaný. Nepridávaj zbytočne rovnaké príspevky. Pre prehľadnosť a maximálnu relevanciu využívaj komentáre. Ak máš novú otázku alebo chceš založiť nový príspevok v tejto téme, klikni na tlačitko nižšie.

Vytvor nový príspevok v tejto téme. Budeš presmerovaný na prihlásenie / registráciu do svojho účtu





ESHOP


NEPREHLIADNI



Team Muscleking:
- Prečo my?
- Sponzoring
- Odporúčajú nás..
Predaj:
- Ako na výhodný nákup?
- Cena dopravy
- Zľavy a darčeky
Pre zákazníkov:
- Prihlásiť / Registrovať
- Kontaktný formulár
- Prémiový účet
Iné:
- Facebook
- Facebook NEW
- Partneri